Canal Digitaal Quad Monoblock

Met behulp van een schotel is het mogelijk om vele honderden kanalen te ontvangen, rechtstreeks van één of meerdere satellieten. Veel schotels in Nederland ontvangen alleen het signaal van Astra 1. Ontwikkeld als dé HDTV-positie voor de Nederlandse markt is de nieuwe Astra 3A op 23,5 oost. Op dit moment zijn al een groot aantal zenders en HDTV-kanalen hier beschikbaar.

WAT IS EEN QUAD LNB EN WAT KAN IK ER MEE?
Deze lnb is eigenlijk alleen geschikt voor de Triax 60 of 80cm schotel.
 
Een quad lnb is geschikt voor 4 satellietontvangers of 1 twin ontvanger en twee enkele ontvangers.
Met behulp van een schotel is het mogelijk om vele honderden kanalen te ontvangen, rechtstreeks van één of meerdere satellieten. De meeste schotels in Nederland ontvangen alleen het signaal van satellietpositie 19,2.
 
Het is echter heel goed mogelijk om met een bestaande of nieuwe schotel de signalen van meerdere satellieten te ontvangen m.b.v. de QUAD LNB van CanalDigitaal. U ontvangt dan direct vele gratis extra kanalen.
 
Wat is een LNB?
Een LNB (Low Noise Block) vangt de signalen op die door de schotelantenne worden gebundeld en weerkaatst. De LNB geeft dit signaal door aan de satellietontvanger via een coaxkabel. Het is mogelijk om meerdere LNBs te bevestigen aan één schotelantenne, waardoor meerdere satellieten kunnen worden ontvangen met één en dezelfde schotel.
 
De DUO LNB is kort samengevat een twee-in-één LNB waarmee u signalen van meerdere satellieten kunt ontvangen.
 
 
Wat kan ik precies ontvangen met een QUAD LNB?
De DUO LNB stelt u in staat om op eenvoudige wijze zowel de ASTRA 19,2 als de ASTRA 23,5 satellietposities te ontvangen. 
 
De regionale omroepen zijn op 1 september 2007 verhuisd naar ASTRA 23,5 en zijn alleen te bekijken wanneer uw schotel ook het signaal van de ASTRA 23,5 satelliet kan ontvangen. 
 
 
 
Bovendien wordt ASTRA 23,5 ontwikkeld als dé HDTV-positie voor de Nederlandse markt. Op dit moment zijn al een aantal HDTV-kanalen beschikbaar op deze positie en CanalDigitaal is van plan om dit aanbod op termijn uit te breiden.